| na začátku prosince |
|---|
| Zboží připravujeme k prodeji a očekáváme jej na začátku prosince. Odešlete nezávaznou objednávku. |
Opakowanie zawiera 3 nasiona:
Są one charakterystycznym składnikiem żywności i napojów w Grecji, Włoszech, Hiszpanii, południowej Francji, Turcji, a także w Tunezji i Maroku. Zioła śródziemnomorskie stały się integralną częścią naszej kuchni i są teraz dostępne wszędzie w postaci suszonej. Aby cieszyć się ich świeżością, można je również z łatwością posadzić w ogrodzie, na balkonie lub na tarasie. Ważne jest, aby gleba była **przepuszczalna i raczej piaszczystapodczas uprawy tych gatunków.
Mayorange nadaje się do uprawy w oknie lub na zewnątrz i jest idealna jako przyprawa do wszystkich dań mięsnych, zup i wegetariańskich past. Po kilku dniach zioło to kiełkuje i może być zbierane w sposób ciągły. Susz Pro najlepiej zbierać w całości na krótko przed kwitnieniem w sierpniu.
Typowa przyprawa do pizzy, oregano, może być uprawiana i zbierana w pomieszczeniach i na zewnątrz. Młode pędy mogą być używane świeże lub suszone do przyprawiania różnych dań z pomidorów, sosów lub omletów. Aromat jest najbardziej intensywny w okresie kwitnienia, więc jest to również idealny czas na zbiory.
Tymianek to prawdziwie wszechstronny produkt. Smak tego zioła pasuje do wielu różnych potraw: od mięs i śródziemnomorskich letnich warzyw po kojące herbaty i słodkie desery w połączeniu z miodem. Przy odpowiedniej ochronie przed mrozem, tymianek może bez problemu przetrwać zimę nawet w chłodniejszych regionach.
Cechy: